tiistai 19. elokuuta 2014

Sadepäivän touhuja

Syksy näyttäisi olevan uhkaavasti lähenemässä, ainakin jos ikkunasta katsoo ulos. Koko eilisen päivän oli taivas harmaa ja ilma sateinen. Lapsetkin pitkästyvät helposti, vaan onko sitä kiva ulkonakaan sateessa leikkiä? Itsehän voin myöntää olevani kaikkea muuta kuin ulkoiluhenkinen ihminen ja jos ulkona tihuttaakin vettä, on varmaa, ettei minua ulos saa. Mitäpä siis teimme eilen, sadepäivänä?


Ennen sauna, nykyisin varasto.

Vastaus lienee helppo, ottaen huomioon kovaa vauhtia lähestyvän muuton. Miljoona käytännönasiaa vielä hoidettavana ja järjetön määrä tavaraa pakattavana. Huoneet, jotka ennen saunana ja vaatehuoneena tunnettiin ovat alkaneet kovaa vauhtia enemmänkin muistuttaa varastoja. Laatikko laatikon perään alkaa meidän elämä kasaantua noihin kahteen pieneen huoneeseen. Ja kuten sanottua, tavaramäärä on järjetön ja sitä täytyykin karsia raa'alla kädellä pakkauksen lomassa. Kaikkea ei vain voi, eikä ole järkeä, ottaa mukaan. 


Pakkaamisen lomassa ehdin kuitenkin toteuttamaan myös mielekkäämpiäkin hommia, kuten käydä läpi poikien (ja omaakin, kröhöm) syysvaate-tilannetta. Tiesin jo, että Isomies tarvitsee uuden välikausihaalarin, -kengät ja -asusteet, enemmän kävinkin Pikkumiehen tilannetta läpi. Josko olisi käynyt niin hyvä tuuri, että veljen vanhat olisivat jo sopivia? Noh, isohan tuo veljen vanha haalari vielä on, vaan toivon todella, ettei haalaria vielä muutamaan viikkoon tarvittaisi. Jospa ehtisi Pikkumies kasvaa? Pipot, hanskat ja kengät onneksi kuitenkin olivat sopivia, joten niitä ei tarvitse enää miettiä. Haalarin kohtalo toki vähän jännittää.

Itselläni sen sijaan oli ulkovaatetilanne paljon karumpi. Syksyyn sopivia takkeja löytyi tasan yksi ja sekin pari kokoa liian iso. Vaan mitäpä voi odottaa? Vaatteet kun vielä osittain ovat raskauksien jälkeisiä. Toisaalta, onpahan ihana tekosyy päästä mahdollisesti yksin ostoksille, vaan mihinköhän väliin sen juuri tällä hetkellä tungen? Voipi olla, että asiaan palataan, kunhan olen muuton saanut kunnialla suoritettua ja tavarat purettua.

Tänäänkin kun katsoo ikkunasta ulos, on ilma taaskin harmaa. Sadepäivä taas tulossa. Ettei ihan menisi neljän seinän sisällä olemiseen harkitsin, josko ottaisimme tänään ohjelmaamme mummolan ja hakisimme lisää muuttolaatikoita. Palauttaisimme samalla muutaman turhan esineen, jotka joskus jostain syystä ovat meille eksyneet ja joita äitini aika ajoin kaipailee. Mitenkäs muiden sadepäivät? Mitä teette ja miten jaksatte mahdollisen sisälläolemisen? Vai painutteko säällä kuin säällä ulos? Vinkkejä tarvitaan, sillä enpä jaksa uskoa, että helteitä enää tulisi. Jos sateet jatkuvat, alkaa äitikin pitkästyä.

- Emma -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina iloinen yllätys ja pyrin siihen vastaamaan, mutta muistathan kuitenkin, ettet kirjoita henkilökohtaisuuksia minusta tai perheestäni.